Избрани Новини

Нито един пчелар от Кюстендил няма да се подпомага по пчеларската програма

Проблем е липсата на интерес от страна на държавата към пчеларството, категорични са производители

Нито един пчелар от Кюстендил няма да се подпомага по пчеларската програма. Това каза пред Радио "Фокус" председателят на пчеларите в града Тихомир Стоицов.

"Проблемите на пчеларите в цялата страна са еднакви. Най-вече те са свързани с липсата на интерес от страна на държавата за тяхното подпомагане. Основно помощта идва по различни програми, но по тях много малко пчелари успяват да се включат, защото средствата са ограничени. Мога да кажа, че ние имаме представителство и на национално ниво. За съжаление пчеларската програма приключи приема още през есента на миналата година, сега се подписват договорите, но от нашия регион няма нито един пчелар, който е одобрен за подпомагане”, обясни Стоицов.

Той посочи, че се очаква отваряне на мярката за подпомагане на малките земеделски стопанства в процес на преструктуриране, но и там няма никаква яснота дали пчеларите ще могат да бъдат подпомагани.

"Подали сме искане да бъде отворена и мярката за подпомагане при форсмажорни обстоятелства, но към момента няма никаква индикация дали това ще стане”, каза Тихомир Стоицов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов