Избрани Новини

Санират нови 8 сгради в Благоевградско

Проектите се прехвърлят от ОП "Регионално развитие" към Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

8 сгради в Благоевградска област, одобрени за саниране по проект „Енергийно обновяване на българските домове" по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013 г.", ще бъдат прехвърлени за изпълнение по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Промяната се налага, тъй като сдруженията на собствениците на въпросните блокове имат сключени договори за извършване на строително-монтажни работи по проекта, но работата не е свършена до 31 декември 2015 г. Тогава изтече крайният срок за изпълнение на дейностите.

8-те сгради се намират в Благоевград, Гоце Делчев и Петрич. 3 от кооперациите са в областния център, 4 са в Гоце Делчев и една – в Петрич. До края на 2015 г. по проект „Енергийно обновяване на българските домове" в Югозападна България бяха извършени строително-монтажни работи в 14 жилищни кооперации. В тях беше подменена дограма, поставена външна топлоизолация, ремонтирани бяха покриви и общи части, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов