Избрани Новини

Ученици показаха кулинарни умения в Банско

Журито беше затруднено да излъчи победители- всички ястия бяха вкусно приготвени

На 11.02.2016 г. в уютната обстановка на комплекс ,,Молерите“ учениците от ПГССТ ,,Алеко Константинов“- Банско проведоха станалия традиционен първи кръг на състезанието ,,Най-добър млад готвач“ и ,,Най -добър млад сервитьор“. Идеята на конкурса е учениците от 10 и 11 клас да демонстрират знания и умения, усвоени в часовете по “Организация и функциониране на кухнята и ресторанта” с преподавател Магделена Радулова.

   Авторитетно жури беше председателствано от г-жа Теодора Лазарова, управител на комплекс „Молерите“ и членове г-жа Бележкова, главен готвач в „Молерите“ и г-жа Стефка Христова -директор на гимназията.

Състезанието започна с артистичната презентация на Николай Колчев, ученик от 11 клас, който показа пред журито и гостите как се приготвя традиционната банска капама.

Журито беше затруднено да излъчи победителите, защото всички ястия бяха вкусно приготвени и поднесени професионално от учениците. Теодора Лазарова като председател на журито изрази своето удовлетворение от подготовката на учениците за състезанието, даде ценни съвети за реализацията им като добри професионалисти в областта на хотелиерството и туризма.

С първа награда ,,Най-добър млад готвач“ бе отличена Галина Рошкова, която приготви като истински майстор-готвач сьомга тепаняки и шоколадово суфле, а първото място за най-добър сервитьор си поделиха Мария Джолева и Радослав Касапинов.

Ръководството и колективът на ПГССТ „Алеко Константинов“ изразяват благодарността си към комплекс „Молерите“ за безценните съвети и помощта, която екипът оказва на учениците от специалност „Организация на хотелиерството“. Успешното сътрудничество с бизнеса е гаранция за добрата професионална реализация на учениците от ПГССТ и е пример за успешно дуално обучение.sustezanie-001



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)