Избрани Новини

Карта на винените маршрути води на пътешествие в Мелнишкия край

Тя представя всички винарни и изби

Карта на винените маршрути води на пътешествие в Мелнишкия край, предаде Дарик. Тя е създадена по инициатива на винопроизводителите в района.

Двуезичната карта "Винени маршрути Мелник" е създадена с цел да се насърчи винения туризъм в Мелнишкия край, обясниха създателите й. Тя представя всички винарни и изби, които са отворени за посещения, производителите, които имат собствени лозя и дегустационни зали, както и други важни винени обекти в региона. Сред тях са музеят на виното в Мелник, магазинът с най-пълната колекция от вина от местни производители, Кордопуловата къща, първият вино-бар в Сандански. На картата са отбелязани и основните културни, исторически, природни и религиозни забележителности в региона с най-важната информация за тях.

Картата се разпространява безплатно в информационни туристически центрове, турагенции и винени обекти, както и в електронен вариант.

Нейните създатели се надяват тя да вдъхнови много български и чуждестранни любители на виното за пътешествие из един от най-богатите не само с природните си красоти и културно-историческо наследство, но и на вековни традиции във винопроизводството региони в страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов