Избрани Новини

Римската баня в Кюстендил поскъпна почти двойно

В Чифте баня цените няма да се променят

Така нар. римска баня с 3 отделения - фригидариум, калдариум и теридариум, с три различни температури на водата в басейна, в известен СПА център в Кюстендил поскъпнала почти на 50%, казаха клиенти на комплекса през уикенда, пише "Труд". Досега за 10 къпания за месец с карта се плащало 80 лева, при новата тарифа 8 къпания вече струват 120 лева. Еднократно влизане в лабиринта от 28 пък вече е 30 лева.

"Беше пълно с посетители доскоро, особено с млади хора от Македония и Косово. Римската баня е лукс и идваха хора от Балканите. Сега басейните са празни след поскъпването", каза Георги Н. /59 г./, бивш полковник от спецслужбите, редовен клиент на римското отделение на комплекса.

Затова пък няма да поскъпнат услугите в прочутата общинска Чифте баня, за която се водят съдебни спорове заради продажбата й. Билетът в Чифтето остава 3 лева, така е от 2012 год. Толкова е и за чужденци, които обаче полват само вани. От фирмата, която стопанисва Чифте баня - "Хигия" ООД, искали да вдигат входния билет, лично градоначалникът Петър Паунов /Дясна коалиция/ обаче се противопоставил, твърдят от персонала. Пенсионерите плащат по 2,50 лв., като при месечна абонаментна карта при 4 къпания се плащат само 3.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)