Избрани Новини

Зам.-министър Петров: Държавата и местната власт се обединяват за изграждане на нова индустриална зона в Дупница

Подписаха Меморандум за сътрудничество между "Национална компания индустриални зони" ЕАД и община Дупница

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров присъства на подписването на Меморандум за сътрудничество между „Национална компания индустриални зони" ЕАД и община Дупница. „Очаквам Меморандумът да даде скорошни резултати и със съвместните усилия на Националната компания Индустриални зони и Община Дупница да заработи един успешен модел на Зона за насърчаване на инвестициите.“, каза заместник-министърът. Той допълни, че документът е гарант за полагането на съвместни усилия на държавата и общината, за да бъде постигнат устойчив ръст на българската икономика и подобряване на жизнения стандарт на хората.

Заместник-министър Петров подчерта, че това ще създаде мотивация и за местния бизнес, което ще раздвижи местната икономика и ще създаде нови възможности за работа на хората. В заключение той припомни конкретните мерки, които се прилагат към всеки инвеститор, отговарящ на изискванията на Закона за насърчаване на инвестициите.

След официалното подписване заместник-министър Любен Петров проведе среща с ръководството на общината и посети общински терени, които са подходящи за бъдещата индустриална зона.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)