Избрани Новини

Петрич ще си прибира с крути мерки 8 милиона лева от длъжници

Първо длъжниците ще бъдат поканени за доброволно изпълнение

Огромната сума от над 8 милиона лева са натрупаните дългове на физически и юридически лица към община Петрич, съобщава trud.bg. Задълженията са неплатени такси и данъци от 2010 година до момента. Други 4 милиона не са влезли в общинската хазна до 2010 г., защото в общината не е имало достатъчен контрол и не са предприети действия за принудително събиране на тези финансови средства. Това заяви настоящият градоначалник на Петрич Димитър Бръчков.

Затова общината стартира кампания за събирането на над осемте милиона лева задължения, натрупани през последните 5 години. Първо длъжниците ще бъдат поканени за доброволно изпълнение, ако не стане, то ще се ползват услугите на съдия-изпълнители.

Крутите мерки ще засегнат и фирми с дългове към община Петрич. Те бяха одобрени по време на сесията миналия петък на общинския съвет. Дружества, които имат задължения, няма да получат поръчки за изпълнение. Няма да се предоставят услуги на граждани, които също не са изчистили задълженията си към общинската хазна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов