Избрани Новини

Московски изцяло подкрепя действията на българските шофьори

Министърът ще изиска цялостно вдигане на блокадата

Изключително безобразни са действията на гръцките протестиращи и власти. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, малко след като пристигна на граничния пункт „Кулата-Промахон” заедно с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, предаде радио „Фокус”.
Към този момент те разговарят с превозвачите. Министър Московски бе категоричен, че изцяло подкрепя действията на българските шофьори и превозвачи, като сега се насочва за разговор с гръцки генерал.
Транспортният министър заяви, че ще изисква цялостно вдигане на блокадата, премахване на тракторите на гръцките фермери, като по никакъв начин няма да призове българските шофьори да спрат протестните си действия.
Превозвачите помолиха за съдействие министър Ивайло Московски да бъде пропуснат български автобус превозващ малки деца, който се намира на гръцка територия и престоява от поне денонощие.
По-рано днес българските превозвачи са разговаряли с гръцките власти за пропускането му, но вместо него те са пропуснали румънски автобус с възрастни хора, но от българска страна той е върнат. Представители на гръцките власти пристигнаха на ГКПП „Кулата” за преговори с министър Московски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов