Избрани Новини

В Церово пропищяха от актове на горски

Чудят се за какво да глобяват хората, недоумява кметът

В благоевградското село Церово се жалват от тенденциозно отношение на горски служители, които съставят актове за щяло и нещяло. Кметът на селището Лефтер Едипов е категоричен, че местните хора са третирани като престъпници. 

"Чудят се за какво да глобяват хората. Не дойдат да видим как да осигурим дърва за огрев за населението, а се крият по храстите и съсипват от глоби пенсионери. Искат да ходят тези бедни хора да си купуват дърва за огрев по 80-90 лева кубик от фирмите, затова ни дебнат като най-големите разбойници", гневи се селският управник.

Той дава пример със 70-годишния Асен Канджев. На 15 януари миналата година старият човек решил да отреже дъба в нивата си, тъй като му пречел на земеделието. Натоварил част от дървения материал и потеглил към дома. "Попаднал обаче на засада от горски стражари. За две дъбови метровки му написали акт, тъй като нямал документи за сеч. Бай Асен ми каза, че платил 85 лева глоба и още 25 лева разноски. Тези дни пак получил „честитка" за 100 лева. И човекът, който загуби единия си крак преди години в катастрофа и е с протеза, започна дело в съда в Благоевград, следващото заседание е на 15 март", каза кметът Едипов. Мафията изсече българската гора, а горските само на нас, обикновените хора, са силни, допълва селският управник.

От горското са лаконични, че действията на служителите им са правомерни и са спазени всички законови изисквания. Отрекоха обвиненията за тенденциозност към населението в село Церово, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов