Избрани Новини

Представят книгата "Йога - път към мрака"

Срещата с автора Дарин Алексиев е от 18 часа

Днес от 18 часа в Православния информационен център в Благоевград ще се проведе среща с автора на новата книга "Йога - път към мрака" Дарин Алексиев. Издателите отбелязват, че тя е насочена преди всичко към християните, които вярват, че йога е учение, съвместимо с християнството. „Йога – път към мрака“ предлага кратка история на йога и подробно описание на нейните нравствени принципи, сравнени с православните етични норми. Книгата предлага отговори и на въпросите за карма и прераждане, както и каква е разликата между гуру и духовен старец. Особено актуални са главите за мита за полезността на йога като гимнастика, както и йогата и децата.

Автор на книгата е Дарин Алексиев, преподавател в Пловдивската духовна академия “Св. св. Кирил и Методий“ и в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, а богословската редакция е на Сливенския митрополит Йоаникий.

„Този труд прави задълбочено сравнение между йога и Православието и припомня на забравилите, че което е казано в Св. Писание, единствено е непроменимата и спасителна вековечна истина. За това свидетелства и Сам Господ Иисус Христос: „Аз съм пътят и истината и животът“ (Йоан 14:6)…“, се казва в предговора, написан от митрополит Йоаникий.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов