Избрани Новини

Наложиха над 31 000 лева глоба за нарязан тютюн

Глобата е за 103 килограма тютюн с неплатен акциз

Мъж трябва да плати глоба в размер на 31 342,40 лева за притежание на 103,1 килограма нарязан тютюн. Районен съд – Благоевград потвърди наказателното постановление на началника на Митница Югозападна. Акцизната стока е отнета в полза на държавата.

С.Ш. е заловен на 7 април миналата година около 05:45 часа на главен път Е-79. В района на КПП – Бело поле служители на ОД на МВР – Благоевград са спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф", който се движел в посока София. При претърсването в колата са открити пълни чували. На зададен въпрос относно съдържанието на установените чували, собственикът на возилото заявил, че съдържат нарязан тютюн, който е тръгнал да продава.

В присъствието на поемни лица е извършено претърсване и изземване от разследващ полицай. В автомобила и багажника са намерени общо 10 чувала с общо количество 103,1 килограма ситно нарязан тютюн. Стоката отговаря на определението „тютюн за пушене", който не се нуждае от допълнителна индустриална обработка. Акцизната ставка за него е 152 лева за килограм. Дължимият акциз е в размер на 15 671,20 лева. Наложеното наказание е в двоен размер на дължимия акциз – 31 342,40 лева.

Глобеният мъж обжалва пред съда солената глоба. Магистратите обаче потвърдиха санкцията. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административен съд – Благоевград, съобщава standartnews.com



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов