Избрани Новини

Изложбата "GIFT OF LOVE” гостува в Благоевград

Тя обединява млади автори от Нов български университет и Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Меродий”

Изложбата „Gift of love”, която е под патронажа на евродепутата Мария Габриел, гостува в Благоевград. Откриването на експозицията, посветена на Световната седмица на толерантността, е днес от 18.00 часа в Общински младежки дом.

Инициативата "Световната седмица на толерантността" за пръв път е предложена на Общото събрание на ООН през септември 2010 година от краля на Йордания Абдула II и се отбелязва ежегодно през февруари. Целта на Седмицата на толерантността (The World ínterfaith Harmony Week) e да ангажира обществеността от различни религии в общ диалог, който да извежда на преден план общите човешки ценности.

Изложбата обединява млади автори от Нов български университет и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Меродий”. Тя се реазлириа по инициатива на Сдружение „Мостове- Източноевропейски Форум за Диалог” (част от глобалната мрежа на URI, в партньорство с Център за европейски бежански миграционни и етнически изследвания (CERMES) и Центъра за българо-европейски културни диалози към НБУ.

Произведенията в изложбата „Gift of love” са на студенти, специално работили по темата през изминалия месец. Представени са пластики от стъкло, живопис, рисунки, фотографии и инсталации. Изложбата ще остане в Благоевград до края на месец март.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов