Избрани Новини

Скъпи зеленчуци се появиха в Благоевград заради гръцката блокада

Стоката е и некачествена

Сериозно е намаляло предлагането на плодове и зеленчуци в Благоевград заради блокадата на българо-гръцката граница, съобщава БНТ. Търговци се оплакват, че от седмици не са зареждали стока - борсите са празни, защото натоварените с продукция камиони седмици чакат на границата и не могат да стигнат до тях. Малкото гръцки плодове и зеленчуци, които се продават пък са на завишени цени.

Любчо Димитров продава плодове и зеленчуци от години. Казва, че не помни кога за последно сергията му е била толкова празна. Търговецът е категоричен, че на пазара скоро няма да има качествена продукция.

"Са ще е стоката калпава. Защото е седела много време на ТИР-овете. Ако не ми харесва качеството пак нема да взема, по-добре да съм празен, отколкото да предлагам боклук на хората", каза той.

Заради малкото продукция цените са завишени. Най-много са поскъпнали краставиците - за седмица цената се е повишила с около лев и килограм струва около 4 лева.

"Като вкарва некой от Гърция през Македония, вместо доматът да е 1.50, скача", добавя Любчо Димитров.
"Хората сега пазаруват ли като е по-скъпо? Пазаруват по-малко, защото и стоката не е как требва, стара стока", обясни Йордан Андреев. "То и утре нема да има нова стока. Кой знае кога е брано и е държано некъде, ще набутат на магазините."

Най-търсена в момента е зелената салата, която е българско производство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов