Избрани Новини

Инвеститори искат да строят хотели в Сандански

Все повече гости идват не само да отдъхват, но и да се лекуват

Наши и чужди бизнесмени са готови да строят хотели в курорта Сандански. Те са заявили своите инвестиционни намерения в общината, съобщи standartnews.com. Причината за интереса на инвеститори към курортния град е увеличението на туристическия поток в региона. Все повече гости идват не само да отдъхват, но и да се лекуват. Нашенци и чужденци атакуват града, за да укрепят здравето си. Те остават за по-дълъг престой, тъй като минават през различни лечебни процедури.

Увеличава се и броят на туристите от Западна Европа. Те също съчетават ваканцията си с лечение на свои болежки, доста са и тези, които идват само за лек в курорта. Въздухът на Сандански е най-добрият в България, изчистен от алергени. Много туристи съчетават приятното с полезното. Хем отдъхват, хем се лекуват.

Голям е интересът на гостите към пътуванията до Мелник, Рожен, Рупите и други исторически забележителности в региона. Българските туристи не пропускат възможността да отделят по един ден от почивката си за пътуване до съседна Гърция. Областният център Серес е само на час път с автомобил от Сандански, а Солун е на 2 часа с кола. Стига само да няма блокада на границата от гръцки фермери, както бе в продължение на повече от месец.

Eднo oт нaй-гoлeмитe бoгaтcтвa нa oбщинa Caндaнcĸи ca мнoжecтвoтo цъpĸви и мaнacтиpи - мълчaливи cвидeтeли и пaзитeли нa xилядoлeтнa иcтopия. Xpaмoвeтe ca yниĸaлни нe caмo cъc cвoятa apxитeĸтypa, иĸoни и cтeнoпиcи, a и зapaди лeгeндитe и пpeдaниятa, cвъpзaни c няĸoи oт тяx. B тeзи cвeти oбитeли e билa cъздaдeнa чacт oт бългapcĸaтa ĸнижoвнocт и живoпиc. През вековете мaнacтиpитe ca зaпaзили бългapcĸия дyx, ĸyлтypa и peлигия и ca били cъpцeтo нa peвoлюциoннaтa пoдгoтoвĸa. Затова са посещавани ежедневно от наши и чужди туристи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов