Избрани Новини

Наказват горски, глобили бай Асен за отрязан дъб от нивата му

Цялата актова преписка за констатираните нарушения е изготвена некоректно и необективно

Наказват горските инспектори, които глобиха 72-годишния Асен Канджев от благоевградското с. Церово за отрязано дърво от нивата на дядо му, пише "24 часа".

Проверката на Югозападното държавно предприятие по случая с глобения бай Асен за отрязан дъб показа, че цялата актова преписка за констатирани на 14.01.2015 г. нарушения е изготвена некоректно и необективно. Актовете са съставени от горския надзирател Пламен Александров и старши лесничея инж. Костадин Мадолев. Но отговорност за това има и директорът на ТП "ДГС Благоевград", който своевременно не е проверил изложените факти и обстоятелства, съобщиха от ЮЗДП.

Единият от актовете е за сеч на немаркирани дървета от зимен дъб в размер на 0,15 пространствени куб. метра, а другият - за сеч без издадено позволително. Посочено е, че нарушителят е заловен на мястото на сечта, което не отговаря на истината. Горските служители спират Асен Канджев с натоварените на магарето дърва за огрев в края на селото до гробищния парк, като същите не са маркирани с марка и лицето няма документ за тях.

"Очаквам писмени обяснения от горските служители, след което ще предприемем действия за налагане на наказания. ЮЗДП ще възмезди Асен Канджев по начин, предложен от него", заяви директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов.

Пенсионерът инвалид продаде магарето си, за да плати първия акт, а второто наказание обжалва в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов