Избрани Новини

Превозвач: Напрежението сред българските шофьори ще ескалира, ако не се реши окончателно проблема с блокадите на гърците

Много негови колеги недоволстват от вдигането на контраблокадата от българска страна

Ако скоро не се реши окончателно проблем с блокадите на гръцките фермери, напрежението сред българските шофьори ще ескалира. Това каза за Радио „Фокус“ Веселин Дангов, превозвач. По думите му, към днешна дата голяма част от неговите колеги, които са блокирани на граничен пункт „Кулата“, недоволстват заради това, че в неделя българските превозвачи са вдигнали конраблокадите по бългро – гръцката граница.

"Според много мои колеги начинът, по който бе вдигната блокадата в край на миналата седмица не е бил добър и само няколко дни по-късно, въпреки проявеното разбиране от българска страна, гръцките фермери отново затвориха границата и създадоха напрежение“, каза още Дангов. Превозвачът добави, че като цяло подкрепя своите колеги, които късно снощи организираха контраблокада на граничния пункт, но не одобрява това, че те не са спазили взетото по-рано решение – 12 часа преди да затворят границата, да уведомяват всички държавни институции, за да могат те от своя страна също да реагират и да не се стига отново до моменти, в които българската държава да бъде обвинявана, че създава предпоставки за развитието на хуманитарна криза.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов