Избрани Новини

НАТФИЗ с кампания "Учи в България, завладей света!” втори ден в Благоевград

Община Благоевград е една от първите институции, отзовали се в помощ на кампанията

С Благоевград започна кампанията на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света!”. Националното турне на Академията започна вчера с постановката „Усмивки от старите ленти” от проф. Жени Пашова и абсолвентите от „Актьорство за куклен театър”. Началото на постановката бе от 19.00 часа в залата на Общински куклен театър в Младежки дом – Благоевград.

Община Благоевград е една от първите институции, отзовали се в помощ на кампанията „Учи в България, завладей света!”. Подкрепа оказаха и Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов", Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов", СОУИЧЕ "Свети Климент Охридски", Пето СОУ "Георги Измирлиев", Шесто СОУ "Иван Вазов", Седмо СОУ "Кузман Шапкарев", Осмо СОУ "Арсени Костенцев", всички представители на местните медии и домакинът -Общински куклен театър Благоевград.

Целта на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ е да популяризира инициативата „Учи в България, завладей света!“, която е социален експеримент, целящ да отрази, какви и достатъчни ли са ресурсите ни на съвременно общество и готови ли сме да се обединим около каузата да осигурим достойно бъдеще в България за децата си.

Днес от 11.00 часа НАТФИЗ ще представи „Клоуни и кукли”, постановка на проф. Жени Пашова, доц. Петър Пашов и Георги Спасов. От 19.00 часа отново в Общинския куклен театър ще се състои среща с преподаватели от НАТФИЗ, на която ще бъдат представени 16 бакалавърски и 10 магистърски програми на Академията. В четвъртък /25.02.2016г./ от 11.00 часа ще бъде закрита поредицата от събития в Благоевград с постановката „Клоуни и кукли”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов