Избрани Новини

Вино и любов върнаха каналджия в затвора

Крими

25-02-2016, 10:34

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Той е нарушил домашния арест, защото се скарал с приятелката си и се запил в дискотека

Скандал с гаджето и запой с приятели върнаха в ареста Димитър Стойчев, който заедно с брат си Мариян и техния приятел Стоян Лазаров бяха задържани за трафик на мигранти през ноември миналата година. Тогава на Районен съд - Бургас наложи на тримата мерки за неотклонение "Задържане под стража". Решението беше обжалвано и обвинените получиха по-лекото наказание  - домашен арест. Оказа се обаче, че Димитър не е изпълнил това разпореждане.
Той разказа, че в началото на месеца е имал скандал с приятелката си, ядосал се и излязъл в дискотека в центъра на Дебелт с приятели, като идеята им била само за 10 минути.  Там обаче дружината се напила и той хванат и от полицията в крачка. Въпреки молбите си пред съдия Цвета Попова тя да бъде по-снизходителна и обещанията това никога да не се повтори, съдиите определиха, че нямат друг избор освен да върнат обратно в ареста. Димитър, с насълзени очи, помоли поне да има възможност да се прибере и да си вземе дрехи, паста и четка за зъби от Дебелт, но молбата му отново беше остана неудовлетворена, след като от Съдебна охрана се бяха устремили да го закопчаят отново.
Припомняме, че един пинчер беше в основата на задържането на Стоян Лазаров и братята Димитър и Мариян Стойчеви. Срещу тях беше повдигнато обвинение за това, че са подпомогнали 36 чужденци да пребивават в страната, във вила в кв. Банево. Историята на тримата в съда започна с това, че Мариян решил да си вземе пинчер от Дарина Вълева, която живеела в бургаския квартал.
Брат му Димитър нямал пари за газ и помолил Стоян за 5 лева. След като намерил парите за горивото той потеглил да вземе кучето. Мариян и Стоян решили да отидат с него, защото: "искахме да се разкараме". Тримата намерили къщата на Дарина, но при нея вместо пинчер имало 36 афганистанци и пакистанци. Според момчетата жената била много притеснена и я е било страх да нахрани мигрантите. Затова тя помолила тях и те се отзовали веднага, като започнали да раздават хляб и сирене. 
Разказът на тримата продължава с това, че Димитър и Стоян решили да се видят с техен приятел в Бургас. Жената обаче помолила един от тях да остане, защото продължавало да я бъде страх и чакала мъжа си да се върне. Така Мариян останал, докато брат му и техния приятел отпътували за Бургас. Малко по-късно Дарина се обадила на Димитър, че мъжът й вече си е у дома и могат да вземат Мариян. Момчетата се върнали в Банево, взели отзивчивия младеж и тръгнали да се прибират, като малко след това били задържани от полицията. Младежите се определиха, като напълно невинни и в дъното на тяхното арестуване седяла Дарина Вълева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов