Избрани Новини

Мартенски базар откриха в Благоевград

Организират го потребителите на Комплекса за социални услуги за възрастни хора с увреждания

Потребителите на Комплекса за социални услуги за възрастни хора с увреждания - Благоевград откриха базар за мартеници, който ще продължи до 1 март. Ръчно изработените изделия са подредени в сградата на Американски университет в България.

В рамките на шест дни потребителите ще предлагат български народни накити от бели и червени конци, изработени с изключителна старателност. Със събраните средства от продадените мартеници потребителите ще посетят село Бачево за традиционния празник, който включва състезания с коне, организиран по повод Тодоровден.

На 1 март пък ползвателите на общинското социално звено са подготвили специална програма, с която ще вземат участие в празник „Между традиция и съвременност“, който ще се проведе в Аулата на ЮЗУ от 13:30 часа. Същият ден те ще посетят фирма „Симбол“, където ще подарят ръчно изработени мартеници на 50 жени, работещи в организацията.  

Комплексът за социални услуги за възрастни хора с увреждания беше създаден заедно с още два – Комплекс за социални услуги за деца и Комплекс за социални услуги за стари хора, с цел оптимизация и повишаване качеството на предлаганите от Община Благоевград социални услуги във всички бюджетни звена в социалната сфера. През последните години екипът „Камбитов“  води последователна политика за развитието на социалните услуги в общината. Предстои да бъдат реализирани множество социални проекти. Сред приоритетите са разработване на нови социални услуги, както и предоставяне на такива, насочени към коригиране на негативните поведенчески модели, семейно консултиране, както и реинтеграция на деца, напускащи социалните институции. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов