Избрани Новини

Община Благоевград създава ЕОД "БЛАГОЕВГРАДИНВЕСТ 2016”

За управител на дружеството е назначен инж. Венцислав Атанасов

По предложение на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов Общината вече ще има свое еднолично общинско дружество с ограничена отговорност, което носи името „БЛАГОЕВГРАДИНВЕСТ 2016”. Това стана ясно след гласуване на редовна сесия на Общински съвет днес. За управител на дружеството е назначен инж. Венцислав Атанасов, дългогодишен служител на Община Благоевград. „Инж. Атанасов е детайлно запознат с инвестиционния контрол, който се извършваше досега в отдел „Планиране и инвестиционен контрол“. Има необходимото образование. Той е човек, който е показал, че знае, че може, и е наясно с всички проблеми, свързани с инфраструктурата, отговорен е и напълно подготвен за работата в дружеството”, категорично заяви кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Създаването на общинско дружество е продиктувано от необходимостта за изпълнение на инвеститорски функции на обектите на община Благоевград. Това включва организиране на проучването, проектиране и строителство, изпълнение на инвеститорски и технически контрол в основна част от изградения сграден фонд, инженерна и социална инфраструктура.

Новосформираното дружество ще извършва независим строителен надзор и технически контрол в проектирането и строителството, изготвяне на оценки, консултантски услуги и експертизи, баланс на земни маси и рекултивация на терените. Освен това то ще се занимава и с транспортиране, складиране, съхранение на машини, съоръжения и други материали и изделия, учередяване на ограничени вещни права върху недвижими имоти с изрично разпоредително решение на Общински съвет - Благоевград. На него ще се възложи и проектиране, строителство и строително-монажни работи в областта на промишленото, гражданското и инфраструктурното строителство, инженерингова и търговска дейност по основния предмет на дейности, както и всяка друга незабранена от закона дейност, която  по обем и предмет изисква воденето й да става по търговски начин, а когато има резрешителен режим или лиценз - след получаване на съответното разрешение/ лиценз/.

На редовната сесия на местните парламентаристи бяха гласувани общо 31 точки. Сред по- значимите бяха запазването на местните данъци и такси в община Благоевград на второ четене, кандидатстването с проектно предложение по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция-България” 2014-2020 г. Общинските съветници гласуваха и свикването на редовно заседание на Общото събрание на Асоциацията на ВиК – Благоевград, актуализация на списъка на общинския жилищен фонд на Община Благоевград и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов