Избрани Новини

Обсъдиха състоянието на минералните ресурси в Югозапада

Кметът на Банско участва в Регионалния съвет за развитие в Югозападен район

Кметът на Банско Георги Икономов присъства на двудневното заседание на Регионалния съвет за развитие за Югозападен район. Съгласно дневният ред бе представена информация относно взетите на предишното заседание на съвета решения, в това число изготвянето на декларация в подкрепа на развитието на планинските региони Пирин, Рила и Витоша. Стана ясно, че декларацията е внесена в Министерството на околната среда и водите, принципал на парковете. Бяха обсъдени нови инструменти за финансиране на общински проекти чрез фонд ФЛАГ, Jessica и други и бе докладвана информация за предвидените за рехабилитация републикански пътища в района.

Директорът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” представи доклад за състоянието на минералните ресурси в Югозапада, като отчете непълноценното им ползване.

„Необходимо е да бъде оптимизирано използването на минералните води – чрез обновяване на водопреносните мрежи и потреблението им. Ние сме свикнали да разхищаваме този така ценен ресурс” коментира Икономов и допълни, че за него е представлявала интерес презентацията на т.нар. бизнес мениджмънт системи – електронно поддържани контролни системи, инсталирани в сградите със задачата да бъде провеждан непрекъснат мониторинг на всички отделни системи в нея – вентилационна, осветителна, електрическа, противопожарна и т.н., повишаващи по този начин ефикасността и едновременния контрол върху всички тях.

След проведеното през месец декември 2015 г. заседание на Областния съвет за развитие на област Благоевград Икономов бе преизбран за един от четиримата представители на областта в Регионалния съвет, който обхваща областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София град.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов