Избрани Новини

Сгрешени от компютър ВиК списъци разбуниха Бобов дол

Имената на длъжници към ВиК били поставени из няколко близки села и квартали

"Позорни" списъци с длъжници към ВиК, поставени из няколко близки села и квартали в Бобов дол, разбунили миньорската община последните дни, казаха потърпевши, информира "Труд".

На входове по кооперациите, на стълбове и автобусни спирки "лъснали" конкретни неиздължени суми с името и адреса на абонатите и домакинствата. В списъците обаче се прочели и хора, които изрядно си плащали всеки месец. Първоначално те обвинили инкасаторката, че им събира начислената сума, но не я отчита в счетоводството на дружеството и оттам в позорния списък попаднали и коректни на 100 % платци.

От местното полицейско управление привикали инкасаторката - оказало се, че тя нямала никакви вина в случая.

Накрая се разбрало, че нещата се получили от грешка на компютъра. Неправилно от екипа на ВиК в Бобов дол подали задачата да бъдат извадени процентът и данни на конкретните длъжници. Имената обаче били вкарани в един, общ списък - така били изпринтирани. "Засегнатите са не повече от 30-40 наши абонати, но стана проблем и се вдигна голям шум. Някои дотичаха при мен с квитанциите си, че са се издължили. Извиних им се лично. Не на всички обаче мога да поясня какво точно стана с грешката в компютъра. Нещата вече са коригирани и напрежението спадна", разказа техническият ръководител на ВиК в миньорския град Иван Атов. Той не скри обаче, че около 30% от абонатите в Бобов дол и района редовно не си плащат, в дружеството ще продължат да ги принуждават да си платят.

"Някои дойдоха да се оплачат и в моя кабинет. Бяха се объркали, ВиК не е общинска, а държавна фирма, ние нямаме отношение", коментира ситуацията кметицата на Бобов дол Елза Величкова, която по професия е адвокат.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)