Избрани Новини

Братя се биха до кръв за тениска

Малкият брат е с мозъчен оток, няма спомен от случилото се

17-годишният ученик в Професионалната гимназия в Благоевград З.М. е с мозъчен оток и травма на шията след удар с метална тръба, нанесен от брат му. Драмата станала около 19,00 часа в дома им на ул. „Асен Итов“ в Благоевград, съобщава struma.bg.

Братската свада започнала като безобиден спор за тениска. Пострадалият гимназист е приет по спешност в хирургия на благоевградската болница. Той няма ясен спомен от случилото се, за кратко е загубил съзнание. Твърди, че скандалът е възникнал без особен повод.

„Прибрах се у дома и с брат ми се скарахме, той ме наплю, много се ядосах и стана сбиването. Не знам точно с какво ме удари отзад, защото точно в този момент съм бил в гръб”, разказа раненият.

„Брат ми току-що се бе прибрал у дома, нервира се за тениска, която е негова, а аз я бях облякъл и изцапал, започна да ми крещи”, разказа през сълзи по-големият с две години брат, който вчера бе на свиждане в болницата.
„Предупредих го да не вика, но той продължаваше, после дрязгите помежду ни продължиха, на практика на тениската имаше само три малки черни точици, но той беше много ядосан. Не исках да го удрям силно, въобще не допусках, че ще се стигне дотук, просто мислех само да го сплаша. Ударих го с тръба, която използвам да тренирам, при замахването мислех, че го удрям в рамото, не съм се целил в главата. Цяла нощ не съм мигнал, не мога да си намеря място защо се стигна дотук”, разказа по-големият брат. Той сподели, че е безработен и че животът отрано ги направил избухливи.

След сбиването близки транспортирали пострадалия с кола до болницата. „Пациентът е с травма на главата от твърд предмет, при направените изследвания на скенер е установен мозъчен оток, фрактура на кости не е установена, няма спомен от случилото се, състоянието му налага болнично лечение”, каза началникът на хирургия д-р Димитър Димитров.

Сигнал за инцидента е получен в Областна дирекция на МВР - Благоевград около 19,20 часа. От пристигналите на място служители от Второ РУП - Благоевград е установено, че има тежко пострадал при сбиването, който е настанен в МБАЛ - Благоевград. Другият брат е давал обяснения в полицията. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов