Избрани Новини

Изскубаха 120 кипариса от новоизградена детска площадка

За цялата детска площадка са похарчени около 15 хиляди лева

120 кипариса, засадени през есента на м.г. на новоизградената детска площадка в кюстендилското с. Пиперков чифлик, са били изскубнии, съобщава "Труд".

Кметът на селото, което е само на 2 километра от областния град, Стефан Котев каза, че крадците, опустошили парковата площадка от 1 декар, са действали посред нощ. Живеещи наблизо забелязали към 2,30 ч. в неделя паркирало до детския кът сиво ауди комби, кюстендилска регистрация, записали и номера. Това дава надежди полицията да ги открие, коментира управникът, който кара пети пореден кметски мандат. Според него крадците са направили два-три курса. Като усетили, че са забелязани, офейкали - на мястото намерили 20 кипариса, които не могли да качат в колата от бързане.

Всеки от кипарисите, които се били вкоренили добре, е 30 лева, а за цялата детска площадка са похарчени около 15 хиляди лева.

Местните коментират, че декоративните храсти вече са продадени или доставени по за някой частен дом или обект. Сега в Чифлика ще трябва да осигурят пари за нови кипариси, които да засадят на зейналите ямки по площадката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов