Избрани Новини

Учредиха Сдружение "Духът на Дупница"

Ще изграждат монумент, символ на дупнишките барикади

Сдружение „Духът на Дупница" беше учредено, информира zadupnitsa.com. Една от задачите ще бъде изграждането на монумент, символ на дупнишките барикади. Участници в дупнишките барикади, сред тях кметовете Панчо Панайотов и Пламен Соколов, учредиха сдружение, което да работи за идеята за изграждане на монумент на дупнишките барикади. Инициативата беше обявена още в началото на месец февруари от Ивайло Константинов по време на отбелязване годишнината от барикадите. Управителният съвет ще бъде от 7 човека, а за председател бе избран именно Константинов.

Дебат имаше около името на сдружението. Все пак чрез гласуване беше избрано „Духът на Дупница". Беше решено да бъде създаден сайт, където да се публикува информация за дарителската кампания, за разходването на средства, както и за всичко, свързано с инициативата. По предварителна информация най-малко 100 000 лв. ще са необходими за реализиране на намерението.
Сдружението ще трябва да реши и къде да бъде поставен монумента, тъй като мястото на сегашния паметник на барикадите вече е частна собственост и е оградено с мрежа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов