Избрани Новини

Банско благодари на самодейците

Концертът под надслов "Те правят празниците на другите“ бе за тях

С концерт под надслов „Те правят празниците на другите“ за Деня на самодееца читалище „Никола Вапцаров 1894“ подари на публиката си едно невероятно изживяване в един от най-българските празници – Баба Марта.

Спектакълът започна с прожекцията на филма „Банско имане“ – кинематографична ретроспекция на най-голямото съкровище на Банско – неговите традиции. 40-минутният филм върна зрителите години назад и показа архивни кадри на самодейните състави и техните изяви. Младите изпълнители от благоевградския оркестър „Роял бенд“ в състав Кинче Вълчева, Стефан Йорданов, Камен Михайлов, Цветомир Цачев и Ангел Стойков поднесоха на зрителите истински празник, изпълнен с народна музика и заслужено получиха бурните аплодисменти на хората, които бяха в залата.

В поздравителния си адрес към читалищното ръководство, както и към всички самодейни състави, кметът на община Банско Георги Икономов посочи, че е повече от щастлив, че може да изкаже своето уважение за това, че дълги години не угасва творческият ентусиазъм в тяхната работа, която прави всеки празник на общността на Банско още по-красив.

Ръководството на читалище „Никола Вапцаров 1894“ е запланувало още мероприятия за месец март, вписани в културната програма на община Банско.

Това са концертът на Веселин Маринов, който ще се състои на 8 март, постановки на Драматичен театър – Благоевград на 15 март, изложба на художници от Банско на 21 март, както и „Пролет е“ – забавна вечер на 21 март.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов