Избрани Новини

Симитли празнува Трети март

Спектакълът "Двубой" на ДТ "Проф. Енчо Халачев" е подарък за всички жители от кметството

Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев" представя театралната постановка "Двубой", която е подарък за всички жители на Симитли от общинското ръководство. Тази вечер в 17:30 часа, в читалището в Симитли, по случай Националния празник зрителите ще могат да се насладят на представлението.
Утре  навръх празника ще бъдат големите тържества. От няколко години в Симитли е традиция националният празник да се почита с поклон пред героите на паметника на връх Кръста, край село Ракитна. Там руско-турските войски са застигнати от вестта за Освобождението. Признателни симитличани начело с кмета на общината Апостол Апостолов катерят всяка година на 3-ти март връх Кръста в западните склонове на Пирин, за да почетат паметта и се преклонят пред героите освободители. Всяка година, навръх националния празник, химнът на Република България отеква в подножието на Пирин, при връх Кръста. 
Привечер на 3-ти март, в 18. 00 часа празненствата ще продължат в Симитли, където ще бъдат поднесени венци на паметниците „Лъвчето” и „Илинден”. С празнична програма, фойерверки и огньове симитличани ще почетат загиналите за свободата на площад „Илинден” .
Във връзка с паленето на огньовете, които са традиция на националния празник, общинското ръководство моли всички граждани на община Симитли да бъдат внимателни . Апелират да не се палят гуми, лесно запалими предмети и да не се предприемт действия, застрашаващи  живота на околните. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов