Избрани Новини

Бойко Борисов: Властта е взела всички превантивни мерки

Той присъства на съвместното учение на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната "Граница - 2016“

"Българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички превантивни мерки и сме подготвени и за най-тежки сценарии. Светът е във война. Именно за това правим това обучение на границата, за да сме подготвени при тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти, включително и със затваряне на ГКПП при мигрантска вълна и натиск от гръцка или македонска страна. Използваме почивните дни, когато трафикът е по-малък, да дислоцираме силите и средствата към македоно-гръцката граница". Това написа на страницата си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Той присъства на съвместното учение на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната „Граница - 2016“, което се провежда в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич.

Учението цели координиране на съвместни действия между силите и средствата на МВР, Министерството на отбраната и БЧК. Целта ни е да поддържаме готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, пише още Борисов във фейсбук. 

Освен него на учението присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов