Избрани Новини

Маскирани обезвредиха охранители в ТУ, аларма спря кражба

Крими

05-03-2016, 11:46

Снимка:

ТУ-Варна

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Нападателите искали да ограбят банкомат

Дръзко нападение е осъществено в Техническия университет във Варна тази нощ. Около 1:30 часа двама маскирани мъже са нападнали тримата възрастни пазачи на смяна и използвайки физическа сила са успели да ги обезвредят, след което са проникнали в сградата на Електротехническия факултет.

Според първоначалните данни извършителите са искали да извършат кражба от банкомат или на самото устройство. Опитали са да го разрежат, но се активирал СОТ, който е осуетил намеренията им. Мъжете са избягали, без да вземат нищо, посочиха от полицията.

Към момента извършителите не са установени. По банкомата са нанесени материални щети. Работи се по изясняването на случая, образувано е досъдебно производство, информираха още от Областната дирекция на МВР.

От ръководството на Техническия университет уточниха, че за реда и сигурността на територията му отговарят около 40 невъоръжени охранители, които се редуват на дневни и нощни смени. През тъмната част на денонощието дежурните обикновено стоят по входовете или във вътрешността на сградите.

Нападнатите пазачи са под силна уплаха и в шок. Извършват им се прегледи, за да се установи дали имат по-сериозни травми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов