Избрани Новини

Банско задели 720 000 лева за развитието на туризма

Най-много са за организиране на събития и мероприятия с местно и национално значение

720 000 лева са заложени по програмата за развитие на туризма в Банско за тази година, предаде Дарик.

От тях най-много са заделени за организиране на събития и мероприятия с местно и национално значение, като сумата възлиза на 600 000 лева.

За реклама на туристическия продукт и участие на туристически борси и изложения са предвидени 65 000 лева. 35 000 лева са планирани за посетителския информационен  център, информационното обслужване на туристите и рекламните материали.

Още 20 000 лева ще се похарчат за взаимодействие с туристическите сдружения и други представители на туристическия бранш.

Средствата за развитие на туризма и реализирането на посочените дейности в програмата се набират от туристическия данък, определен по реда на Закона за местните данъци и такси, а внесеният туристически данък до 21.01.2016 г. е в размер на 714 000 лв.

Приоритетните дейности на програмата са създаване на нови атракции, като стена за катерене, велоалеи до Добринище и съседните села, въжен парк и дейности по подпомагане получаването на разрешение за изграждането на втора кабинка и уплътняване на Ски зона – Банско



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)