Избрани Новини

Какъв да стана - чистач или актьор?

Чистач в общински пазари взема заплата колкото актьор в Дупнишкия театър

Към ОбДТ „Невена Коканова" в Дупница да бъде обособена позиция „финансов мениджър". Това предложение на Ивайло Константинов, председател на ОбС Дупница беше прието от местните парламентаристи при обсъждане на доклада за състоянието на театъра, съобщи Дарик.
Чистачът в общински пазари взема заплата колкото актьор в Дупнишкият театъра. Това стана ясно по време на заседанието на ОбС Дупница, на което бяха коментирани докладите на дружествата, предприятията и бюджетните дейности. Въпросът беше повдигнат от Николай Табаков, който беше част от комисията. Николай Табаков дори предложи, ако общината няма възможност да увеличи заплатите на актьорите с поне 50 лв., той ще организира благотворителна инициатива, за да осигури нужните средства. Съветникът коментира още, че театърът не е получил пълната си субсидия.
Табаков беше контриран от д-р Матей Попниколов.

„И аз искам актьорите да взимат 5000 лв, но всичко е въпрос на бюджет и икономика". Една от препоръките на комисията, изготвила доклада, е да бъде закупен малък автобус, за нуждите не само на театъра, а и на други състави и колективи, като така ще намалеят разходите за външни услуги.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов