Избрани Новини

Ало-измамници удариха Сандански и Банско

77-годишна жена от Сандански даде близо 4 000 лева "капаро за климатици"

77-годишна жена от Сандански даде близо 4 000 лева "капаро за климатици", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

След като усетила измамата, възрастната жена подала сигнал в полицията. Тя съобщила, че за времето от 19:30 часа до 20:45 часа на 4 март е получила телефонно обаждане от мъж, представящ се за нейн племенник. Той й казал, че сумата от 4 000 лева е капаро за климатици, след което потърпевшата предала парите на непознато за нея лице.

Жена на 75 години от Банско също попадна в капана на телефонните измамници. Тя подала сигнал в полицията на 5 март и обяснила, че чрез телефонно обаждане й е поискана парична сума за спешна операция на дъщеря й, която е пострадала от гръмнал бойлер. Жената е предала сумата от около 1 500 лева на свой познат - 36-годишен мъж от Белица, на когото било указано от непознато за него лице да вземе плик с документи от Банско. Мъжът обаче се усъмнил в поръчката и осуетил измамата, като върнал паричната сума на пострадалата.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов