Избрани Новини

В Симитли откриха изложба с гоблени за Деня на жената

50-те гоблена са сътворени от 19 талантливи жени

Изложба с над 50 гоблена, сътворени  от 19 талантливи жени, бяха показани в навечерието на 8-ми март. По случай Международния ден на жената изяществото, сътворено от ръцете на сръчни симитличанки, бе изложено пред обществеността. „Идеята е не просто да запълним стените на залата, а да покажем на обществото това изкуство, които се прави предимно в дома“, казаха организаторите .
Авторите на творбите са от цялата община Симитли. Чрез тази изложба за пореден път община Симитли показва колко талантлива е българската жена. 19-те жени, които участват в изложбата са една малка част от всички, които работят много и украсяват домовете си с това изящно изкуство. Те са с различни професии, но това не пречи на нито една от тях да създава едно от най- фините изкуства.
„Доста жени шият, имам десетина ученички от трети и четвърти клас, които идват в магазинчето ми за гоблени в голямото междучасие и имат огромното желание да се научат. Това е моята гордост, не всички гоблени, които съм ушила, а децата, желанието за гобленарството ме прави щастлива”, сподели една от инициаторките на изложбата Маргарита Мицова, която наскоро отвори магазин за гоблени в Симитли, пише simitli.info.
Десетки граждани дойдоха да разгледат изложбата, която ще бъде отворена и днес (8-ми март) и утре (9-ти март)  за всички любители на гобленарството.
Кметът Апостолов поздрави всички жени и подари на всяка от тях цвете по случай Деня на жената. Малката Кати отправи поздрав към всички майки и жени със стихотворение за силата и волята на жената.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов