Избрани Новини

"Пепеляшка" ще танцува в театъра

Балет "Арабск" ще представи спектакъла пред благоевградската публика

Спектакълът "Пепеляшка" на балет "Арабеск" ще бъде представен на Благоевградска сцена. Това каза за "Фокус" Симона Спасова. Тя допълни, че представлението ще се играе днес от 15.30 часа на Голямата сцена на Драматичен театър "Никола Вапцаров".
"Пепеляшка" ще достигне до благоевградските деца благодарение на дарителския жест на собственика на голяма строителна компания в града.
Непредсказуемият прочит на приказката за Пепеляшка събира малки и големи, които на всеки спектакъл бурно аплодират смешните грешки и объркани герои, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева върху вълшебната музика на Прокофиев, оцветени от художника на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова, създадени в приказната среда на сценографа Екатерина Енева и мултимедийното решение на Никола Налбантов.

В спектакъла участват познати и любими танцьори на Балет "Арабеск" - Таня Кацарова (Пепеляшка), Ангелина Гаврилова (злата мащеха), Виктория Петрова (феята на млади години), Марина Попова и Петя Колева (доведените сестри на Пепеляшка) и други актьори, които ще се погрижат да пресъздат приказката по един невероятен начин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов