Избрани Новини

18 младежи подписват за работа с община Банско

Ще поддържат чистотата и зелените площи

Осемнадесет млади хора ще започнат работа към община Банско, която е партньор по схема „Обучения и заетост за младите хора”, финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020.

Одобрените лица ще изпълняват дейности, свързани с поддържане на чистотата на обществените сгради, улици и пътища, както и с озеленяване и поддържане на тревните площи и градинки. Те ще бъдат разпределени равномерно във всички населени места в общината и в следващите шест месеца ще получават минимална работна заплата за работата си.

"Участието на общинската администрация в програмата е част от усилията ни за подкрепа на заетостта сред младежите, регистрирани в бюрата по труда като безработни. Приоритетно се подкрепят хора до 29 годишна възраст с основно и по-ниско образование, които са продължително безработни. Ще търсим още възможности по оперативните програми за осигуряване на работа на хора, които поради възрастта си – млади хора без опит, както и по-възрастни в предпенсионна възраст, са най-уязвими на пазара на труда”, коментира кмета Георги Икономов по повод стартирането на новата програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов