Избрани Новини

В "Пето" ще учат на таблети

Пускат високи технологии за вискоки резултати

40 училища в страната са одобрени за участие в пилотния проект на Министерство на образованието и науката по предложение на Регионалните инспекторати по образование за внедряване на електронните технологии в българското образование, съобщава БНТ. Благоевградското Пето СОУ е едно от учебните заведения, в които децата ще се обучават с таблети.

Учениците от пети клас ще са едни от първите, които ще учат с помощта на мобилните устройства. Разказват, че с нетърпение очакват първите си уроци.

"Ще мога да виждам изображения на нещата, за които уча и да науча повече за тях", каза Вили.
"Ще имаме връзка постоянно, ще проверяваме на всяко дете домашната", уточни учителят по английски език Малинка Сливкова.

Специалистите са категорични, че хартиените учебници няма да бъдат изместени от новите технологии, защото целта на пилотния проект е децата да възприемат по-лесно и по-бързо знанията, които им се представят по този нов начин.

"В крайна сметка да се види доколко пилотното прилагане на проекта ще доведе до подобряване качеството на образованието", обясни Методи Попов от РИО – Благоевград.

Софтуерният оператор е изградил система за филтриране, която ще ограничи достъпа на децата до приложения и сайтове, които не са подходящи за тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов