Избрани Новини

Четири села твърдят: Ремонт на път или бунт

Това са Кърналово, Старчево, Михнево и Кавракирово

Четири петрички села готвят протести заради съсипан път. Тежкотоварни камиони няколко месеца газиха междуселското шосе, което обаче е част от републиканската пътна мрежа. Трафикът бе отклонен поради ремонт на пътния участък от Сандански за Петрич.

„Потърпевши сме четири села - Кърналово, Старчево, Михнево и Кавракирово. Имаме обещание, но нищо не се прави за възстановяването на пътя, който заприлича на лунен пейзаж, в окаяно състояние е. Пролетта идва, хората ще тръгнат по нивите, как ще минават през дупките...Няма да оставим така нещата. Искаме веднага ремонт. В противен случай се вдигаме на бунт и ще блокираме шосето и за Петрич, и за Гърция", категоричен е кметът на село Кърналово Стоян Бойчев.

Пътят е третокласен и е задължение на Агенция „Пътна инфраструктура" да оправи пътната отсечка, която е надупчена като швейцарско сирене. "Хората са в правото си да негодуват", твърди селският управник. Той разкри, че жители са били против движението да минава през четирите села, но разумът надделял. „Няма как да спрем трафика. Друг алтернативен път за Петрич от Сандански няма. Ще се вдигнем на бунт, ако до края на този месец не започнат ремонтните дейности", заканват се местни хора.

Предстои спешна среща на четиримата селски кметове с управника на община Петрич Димитър Бръчков. Те ще поискат от градоначалника подкрепа, за да се осигури ремонт на разбития път, който минава през четирите населени места, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)