Избрани Новини

Опиталият да се самоубие дупнишки художник Андрей Севдин изпадна в кома

55-годишният дупнишки художник е уредник на галерия "Околийска къща“

55-годишният дупнишки художник и уредник на галерия „Околийска къща“ Андрей Севдин се простреля в главата със самоделна пушка. Куршумът минал през дясното му слепоочие.

Инцидентът станал в сряда вечерта около 18 часа в село Самораново. Според коментари на местните мъжът е направил опит да се самоубие. От близките на художника стана ясно, че той е болен от рак, много е отчаян и това може да го е подтикнало да сложи край на живота си.

По първоначална информация състоянието на Севдин е тежко. Той бе транспортиан в "Пирогов". По време на пътя към София е повърнал черна кръв.

Днес е изпаднал в кома, съобщава Struma.bg. 55-годишният мъж е поставен на апаратно дишане. Куршумът, който заседнал в черепа му, не може да бъде изваден, тъй като в момента не може да се извърши операция.

Андрей Севдин е в неврохиругията в „Пирогов”, съобщиха негови близки. Той страда от онкологично заболяване, има разсейки. Лекарите се надяват да го стабилизират и след курс на химиотерапия да извадят куршума.

Галерията в Околийската къща, чийто уредник е Севдин, вчера беше отворена. 

След като разбрал за тежкото си заболяване през ноември миналата година, Севдин събрал картините си от галерията и ги занесъл вкъщи. Допреди две седмици рисувал всеки ден. Не разполагал с материали и рисувал графики.

От Нова година не е идвал в галерията. Състоянието му се влошило въпреки няколко курса на лечение с химиотерапия. През декември идвал на работа в галерията, когато се чувствал по-добре, но силите му не издържали и често си полягал за по 15 минути на дивана в офиса.

„Отварям галерията заради Андрей. Той е много добър човек и се надявам да се случи чудо и да оздравее. Той милее за галерията. И през почивните дни идва тук. Обича си работата. След като се разбра, че се е опитал да се самоубие, телефонът прегря от обаждания. Негови приятели от цялата страна звънят и питат: "Какво става?", разказва чистачката Валя.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов