Избрани Новини

Бисер Михайлов: Ситуацията в Идомени не може да бъде описана с думи

Трябва да бъде видяна, категоричен е областният управител

По заповед на министър-председателя на Република България в изключително спешен порядък беше изпратена помощ за Гърция, заради изключително тежкото положение в лагера Идомени. Това каза за "Фокус" областният управител на Благоевградско. Той сподели, че основно, доставката е поискана от гръцкото правителство и e изпълнена от българска страна.

"Доставили сме палатки, одеяла, матраци, легла, възглавници, дърва за огрев и други неща, които са поискани от гръцкото правителство. В момента пратката се предава с приемо-предавателни протоколи и разтоварени в Солун, а след това гръцката армия ще ги достави в лагера Идомени“, допълни Бисер Михайлов.

 

Той каза още, че операцията се ръководи от началника на кабинета на премиера Анжелина Тотева и от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Николай Николов. Помощта се осигурява от Министерството на земеделието и храните и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР. На въпроса каква е обстановката там, Бисер Михайлов отговори деликатно, че тя не може да бъде описана с думи, а трябва да се види.
Седем товарни камиона на Пожарна безопасност тръгнаха рано тази сутрин за гръцко-македонската граница край Идомени. По разпореждане на Премиерът Бойко Борисов беше изпратена хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите на гръцко –македонската граница.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)