Избрани Новини

Огньове на Сирни Заговезни в Благоевград само до 21 часа

Забранява се паленето им в опасна близост до сгради и постройки

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов предприе превантивни мерки за предотвратяване на пожари по време на християнския празник Сирни Заговезни. Тази година той се отбелязва на 13 март и по традиция се палят огньове за здраве и благоденствие. 

Със заповед, издадена от д-р Камбитов, се забранява паленето на огньове в опасна близост до сгради, постройки, съоръжения, както и изгарянето на автомобилни гуми и леснозапалими горива и материали. В заповедта на кмета е вписана и забрана за паленето на огньове при силен вятър, като всички огнища следва да бъдат наблюдавани и трябва да са загасени най-късно до 21.00 часа. 
С цел осигуряване безопасността на населението ще бъдат сформирани и четири екипа с представители на Община Благоевград, РСПБЗН 01 и 02 РУП на МВР и РИОСВ, които ще следят за спазването на заповедта. 
В рамките на празника ще има и два дежурни автомобила на „Биострой” ЕООД за извозване на гуми и горящи материали. Община Благоевград апелира при нередности да бъдат подавани сигнали на телефони 073/ 83-04-10, 86-74-96,86-72-96 или 112. Гражданите могат да сигнализират и на дежурен телефон в Община Благоевград – 073/ 88-44-06.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)