Избрани Новини

10 вдъхновяващи цитата от успели жени

Мариса Майър: "Винаги правя неща, за които не съм съвсем подготвена"

Мишел Пелузо знае какво означава да се изкачи в йерархията в света на бизнеса като млада жена. Освен това е и жена, изправяла се пред редица предизвикателства и справила се с тях.

Изпълнителният директор на Gilt Groupe (популярен сайт за онлайн покупки) все още мисли, че е "страхотно време да си жена в бизнеса": „Мисля, че е добре лекото подценяване“, казва тя. В това открива нещо зареждащо и стимулиращо.

Още като дете Мишел започва малък бизнес в двора на къщата и успява да си изкарва пари от това. Признава, че за формирането й като бизнес дама е допринесъл баща й. Всеки ден, когато се е прибирал от работа, той започвал да говори за бизнес и клиенти.

Според Мишел колективната работа и сплотеността на екипа са от основно значение един бизнес да просъществува. Пелузо, която основава първата си организация с нестопанска цел на крехката възраст от 15 години, споделя своите съвети към младите дами: „Бях много по-несигурна в много отношения спрямо другите, когато бях по-млада. Просто се позовавах на мнението им и го мислех за по-меродавно.Трябва да се балансира между знанието кой сте и основата, върху която се изграждате като човек, както и да сте отворени за други мнения. Истинската критика ще ви гарантира едно усещане за вашата същност. Доверявайте се напълно и на вътрешния глас“.

Мъдри думи. Ние вярваме на една дама, която може категорично да заяви пред жените: "Не носете подплънки. Няма жена, на която да й отиват".

1.„Страстта дава енергия. Усетете силата, която идва, щом се фокусирате върху нещо , което ви вдъхновява” –Опра Уинфри (водеща, продуцент).

2.„Аз работих много усилено, докато се опитвах да видя цялата картина и да не се уповавам изцяло на егото. Вярвам, че всички ние сме се родили с някаква цел, както и че за всички тя е различна. Когато я свържете с любовта и състраданието, тогава всичко ще си дойде на мястото”. - Елън Дедженерис (филантроп, водещ и продуцент).

3.„Аз не вярвам във вината. Вярвам в импулсивния живот, стига той да не наранява целенасочено заобикалящите ви. Не съдете хората в живота ви. Според мен трябва да се живее напълно освободено” – Анджелина Джоли (актриса, филантроп).

 4.„Винаги правя неща, за които не съм съвсем подготвена. Според мен по този начин човек израства. В моментите, когато си казвате „Не съм сигурен, че мога да го направя” и преминавате през това, са миговете, в които правите голям напредък” – Мариса Майър (изпълнителен директор на Yahoo).

5.„Нашият избор показва по-добре кои сме всъщност, отколкото това, на което сме способни”– Джоан Роулинг (писател)

6.„Може не винаги да водите комфортен и добър живот и не винаги да сте готови да разрешите проблемите на целия свят, но не подценявайте важността, която имате. Историята ни е доказала, че куражът е заразителен, а надеждата може да заживее свой собствен живот”. – Мишел Обама (Първата дама на Америка).

7.„Нужно ни е да приемем, че не винаги ще взимаме правилни решения и ще имаме огромни провали – осъзнавайки това, грешките няма да са пречка към успеха, а част от постигането на целта” – Ариана Хъфингтън (съосновател на Хъфингтън пост).

8. „Каквото и да искате да постигнете в живота, ще има хора, които ще искат същото. Повярвайте в себе си и приемете идеята, че сте човекът, който с лекота да го постигнете” - Даян Сойър (ABC World News)

9. „Научих се винаги да се заемам с неща, които до момента не съм правила. Растеж и комфорт не могат да съществуват едновременно”– Вирджиния Ромети (първата жена, назначавана на поста изпълнителен директор на IBM).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов