Избрани Новини

Гоцеделчевски полицаи готвят протестно шествие

Униформените ще протестират против внесените за гласуване изменения и допълнения на Закона за МВР

Днес в Гоце Делчев полицаите подготвят протестно шествие от 17:30 часа, съобщи Димитър Попов от местното РУ, който е заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР, предаде БНР.

Според първоначалната информация шествието се предвижда да тръгне в 17:30 часа в понеделник от площад „Македония“, да премине през централната улица на града „Търговска” и да приключи на площад „Гоце Делчев“. Очакванията на синдикалистите са в протестното шествие в понеделник да се включат служители на МВР, Гранична полиция и пожарникарите от града.

Организираните от полицейския синдикат протестни шествия, които вървят в цялата страна, са част от подготовка на униформените за нови предупредителни протести, които в Гоце Делчев ще започнат по Сирни Заговезни. Униформените ще протестират против внесените за гласуване в парламента неясни и не сигурни за тях изменения и допълнения на Закона за МВР, в които според синдикалните лидери се правят опити от политиците да прокарат отново спорните текстове, против които полицаите протестираха и миналата година. Става въпрос за орязване на социалният пакет, в който завоалирано и двусмислено се прокарвало отново тенденцията за намаляване от 20 на 12 заплатите за обезщетенията за прослужени години при пенсиониране, намаляване на платените годишни отпуски от 30 на 25 дни и др. Полицаите ще протестират и за работно облекло, каквото не са получавали от пет години, за подобряване на условия на труд като гарант и стимул за качествено изпълнение на служебните им задължения и др.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов