Избрани Новини

Македонист развя знамето на Вергина от кметство

Кметът на Долно Спанчово призна за македонското знаме

Сигнал, че македонският флаг се развява от къща, в която на третия етаж се намира кабинетът на кметския наместник на санданското село Горно Спанчово Иван Коричков, е подаден до общинския градоначалник Кирил Котев. Той от своя страна уведомил полицията. На място са пристигнали униформени служители и са свалили знамето на Вергина. Кметът на Долно Спанчово призна за македонското знаме.

Иван Коричков обясни, че кметския кабинет се намира на третия етаж на постройката. Вторият етаж обаче е частен дом, в който живее местният жител Славчо Павлов, виден последовател на забранената македонистка организация ОМО - Илинден. Точно той развял от своя прозорец македонския флаг.

„На покрива на самата сграда, в която е кметството, са поставени българското знаме и това на Европейския съюз. Но на втория етаж този човек развява македонския флаг. Много пъти съм го предупреждавал, че не бива да прави това, но той не се съобразява с моето мнение", обясни кметът на Долно Спанчово. Полицията вече е взела мерки и е конфискувала знамето на Славчо Павлов, който е получил и преупредителен протокол, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов