Избрани Новини

Ще гледаме филма "Олово срещу слово"

Благоевград Лайф

15-03-2016, 09:00

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пъстър културен афиш предлага Радио Благоевград

"Дода" Ванга в народната памет (галерия)

Автор е журналистката Поля Станчева

Днес от 18 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще бъде представен документалният филм "Олово срещу слово". Във филма звучат гласове на исторически личности и записи на важни събития, съхранени в “Златния фонд” на Българското национално радио, а кадрите от архивите на БНТ ги допълват с картина.
Автор на филма е журналистката Поля Станчева, която бе генерален директор на Общественото радио в периода 2001-2007 година. Заедно с нея над документалната лента работят режисьорът Константин Младенов, операторът Божидар Симеонов и редакторът Мира Бозева.

Според автора на филма "Олово срещу слово" Поля Станчева историята на Националното радио е историята на 20-ти век. “Не само защото пази звуковите свидетелства за отминали събития, но и защото самото то участва в написването на тази история”, убедена е тя. "Словото успява да прекоси ефира и да стигне до всеки, който иска да го чуе, тъй като борбата за неговата свобода никога не е спирала." - добавя Станчева, която ще представи филма в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)