Избрани Новини

Питбул захапа ученичка за рамото

Новините

15-03-2016, 12:30

Снимка:

pitbullbg.wordpress.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сърбия връща наши кучета мигранти

Полицейска акция за боеве на кучета се проведе в Банско

Брат й я спаси от разкъсване

Огромен питбул захапа за рамото 12-г. ученичка пред дома й в с. Червен брег, община Дупница, информира "24 часа". Кучето скъсало синджира и хукнало по пътя. Стопанката му Галя се затичала след кучето, за да го вкара отново в двора, но не успяла, съобщава Струма.бг.

В този момент 12-годишната Ради Щръклева се връщала от училище. На две крачки от входната врата на дома й кучето се нахвърлило върху нея и я захапало за рамото. Дебелото яке, с което била облечена ученичката, я спасило от жестоко разкъсване на рамото ѝ. Братът на пострадалото момиче веднага я транспортирал до Спешен център - Дупница с личния си автомобил. На улицата останало разкъсаното от кучето яке.

Дежурният в Спешен център, хирургът д-р Златко Величков, прегледал момичето. За късмет то е само с драскотини в областта на рамото. Поставена е противобясна ваксина на пострадалата ученичка.

Бабата на Ради Щръклева - Йорданка Фролошка заяви разплакана: "Внучето ми за малко не беше разкъсано от съседско куче. Внукът ми удари питбула с дърво и тогава кучето пусна внучката ми. Иначе щеше да я изяде. Чух, че дете плаче и крещи за помощ на улицата, изтичах и видях кучето, изправило се върху внучката ми и я ръфа за рамото. Не мога да търся отговорност чрез съда от съседката, тъй като тя отглежда кучето в двора на къща, която не обитава и то е като пазач, но пък и внучето ми да страда заради нейното куче не съм съгласна. Не зная на кого да се оплача", ядосваше се Йорданка Фролошка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов