Избрани Новини

Разложки "змейове" стреснаха Струмица

Самодейци представиха постановката "Змейова сватба"

Един от най-атрактивните карнавали, който се нарежда сред най-обичаните в света, е карнавалът в Струмица, Македония. Всяка година по време на Великите пости преди Великден в македонския град се събират десетки групи от страната и чужбина, както и хиляди туристи.

Датата на карнавала варира в зависимост от Великден. В него участва богата палитра от персонажи - пирати, пилета, вампири, дяволици, египтяни, вещици, магьосници, обитатели на морското дъно, народни оркестри, кукли, динозаври.

През дните, в които се провежда карнавалът, Струмица живее в празнично настроение – избират се принцът и принцесата, които ще предвождат шествието.

Самодейният театрален състав към НЧ "15.09.1903-1909 г." представи Разлог по изключително интересен начин с постановката "Змейова сватба" или борбата между доброто и злото. Тя е неизменна част от българската митология.

Змеят - символ на лошото и страха, е имал такава сила, че пленявал жените и много девойки са се влюбвали в него. Открадвал най-хубавата девойка и я отвеждал в света на злото. Но откакто свят светува, доброто и любовта побеждават злото.

По време на представянето си театралната трупа получи подкрепа от зам.кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, д-р Мария Копанарова-Тасева – председател на Общинския съвет в Разлог, почитатели и съмишленици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов