Избрани Новини

Разясняват националната телефонна линия срещу трафика на хора

Срещата е днес от 13.00 часа в зала зала № 5 на Младежкия дом

Общински младежки дом- Благоевград и Сдружение „А21” организират съвместна инициатива по разясняване на националната телефонна линия срещу трафика на хора. Срещата ще се проведе днес от 13.00 часа в зала зала № 5 на Младежкия дом. Разясняването на функциите на безплатната телефонна линия 080020100 е част от програмата на Общински младежки дом „Превенция на противообществените прояви”. В дискусията участие ще вземат секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград Любка Костадинова и  Нина Николова от Сдружение „Кампания А21”. Те ще поставят акцент върху темите на кого и с какво може да бъде полезна Националната телефонна линия.

Националната телефонна линия срещу трафик на хора е денонощна, безплатна за страната и Европейския съюз и напълно анонимна. Тя предоставя  информация за казуси, свързани с трафика на хора /проблеми при пътуване, реагиране при установен трафик,начин на поведение, права в други държави/. На денонощния телефон могат да се подават и сигнали, свързани с трафик на близки, познати и приятели попаднали в мрежата на трафик на хора. Присъстващите на срещата ще се запознаят със статистика, изготвена от Сдружението,  отнасяща се за размера на трафик на хора в България, както и историите на наши сънародници, попаднали в различни ситуации,свързани с проблема.

Идеята е жителите на Благоевград да бъдат осведомени за съществуването на тази телефонна линия и възможностите, които предлага тя. За целта на фасадата на Младежки дом на видно място ще бъде поставен транспарант, на който е изписан телефонът.

След срещата в рамките на няколко дни представителите на Сдружение „А21” ще проведат презентации и дискусии в няколко училища от Благоевград. Инициативата“Заедно срещу трафика на хора” е част от Национална програма за повишаване на разпознаваемостта на проблема и подобряване на координацията между институциите и организациите, работещи за неговото разрешаване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов