Избрани Новини

Анонимни дарители платиха глобата на баба Божия

Спасиха я от затвор за канабис

Анонимни дарители платиха глобата на 82-годишната баба Божия, осъдена за отглеждане на канабис в петричкото село Самуилово, пише в."Труд".

Благодетелите позвънили на служебния защитник на възрастната жена Марио Биков и заявили желание да платят санкцията от 1000 лева. „Не пожелаха да се представят. Потърсиха само номера на делото, за да платят наложената на баба Божия глоба от 1000 лева. Не знам нищо за дарителите, но е добре, че помогнаха на старата жена, за която тази сума бе непосилна”, каза адвокатът.

Пенсионерката имаше наложена глоба от 1000 лева и 800 лева съдебни разноски. Дарителите платили глобата, но отказали да платят разноските. В селото на баба Божия знаят само, че хора от София са изявили желание да платят глобата. Миналата година приключи продължилата над 3 години съдебна сага, след която старата жена отърва присъда от 2 години затвор.

Магистратите й наложиха глоба от 1000 лева, а заедно със съдебните разноски бабата трябва да плати 1800 лева. За нея тази сума е непосилна, тъй като пенсията й е около 170 лева. Баба Божия е хващана на три пъти да отглежда канабис в нивите си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов