Избрани Новини

Фабрика решава проблема с безработицата в Катунския край

Хора от Сандански питат за работа в новото предприятие

Строителството и оборудването на голяма фабрика в санданското село Катунци ще приключат до края на месец май. Няма да има никакъв проблем предприятието да отвори врати през юни. Но това решение ще вземе инвеститорът Манду Атеа, който е бизнесмен от Египет.

"Дано по-бързо започне да работи този завод, който ще произвежда медицински артикули. Идват всеки ден хора да питат за работа, пристигат чак от общинския център Сандански. Всичко живо се надява да се труди тук. Тази фабрика ще промени коренно визията на селището ни. Ще даде първоначално работа на 150 души, а намерението на египетския милионер е да наеме до 1-2 години над 400 работници", казва кметът на Катунци Иван Коричков.

Средствата, които инвеститорът налива в селото, са поне 7-8 милиона евро. С тях ще се построи модерна фабрика, която ще произвежда десетки артикули медицински консумативи. По-голямата част от продукцията ще се изнася в чужбина, но ще се зарежда и родния пазар.

Инвеститорът закупил земята от фармацевтично предприятие. Периодично той или негови представители идват, за да нагледат как вървят строителните дейности. „За последно хора на инвеститора идваха миналия месец. Много местни хора вече не искат да чуят за друга работа. Надеждата им е в египетската фабрика. Някои са готови да напуснат работните си места в други фирми, за да станат част от трудовия колектив на египетския милионер. Предприятието ще реши проблема с безработицата в целия регион", категоричен е кметският управник.

Цялата фабрика е на площ от 40 декара, а разгънатата застроена площ е върху 6-7 декара. Стротелните материали са най-модерните на пазара. Не се прави никакъв компромис с качеството. Основното хале е на площ от близо 6 декара, строят се и 4 складови помещения, абонатна станция, трафопост. Вече пристигат и част от машините, те са опаковани и са в двора на предприятието, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов