Избрани Новини

Кметът Камбитов разгледа изграждащата се пречиствателна станция в "Карлсберг България“

Той се запозна с технологията и начина на работа на модерното съоръжение

Кметът д-р Атанас Камбитов посети и разгледа новоизграждащата се пречиствателна станция за отпадни води на „Карлсберг България“ в Благоевград, чието официално откриване предстои скоро. Той се запозна с технологията и начина на работа на модерното съоръжение по покана на ръководството на дружеството. След като получи детайлна информация за спецификата на съоръжението, кметът Камбитов поздрави компанията за инвестицията, направена в Благоевград. Той изрази надежда повече фирми да последват примера на компанията и там, където е необходимо, да бъдат изградени подобни съоръжения, целящи да щадят максимално околната среда.

Съвременната пречиствателна станция се намира в имота  на пивоварната в Благоевград и предстои да бъде въведена в експлоатация. Новата функционалност в оперативния процес ще включва няколко стъпки, като нововъведението е анаеробен биологичен реактор, наречен BIPAQ IC реактор за вътрешно пречистване на водите. Анаеробният реактор осигурява пречистването на отпадните води на завода и е част от дългосрочните инвестиции на "Карлсберг България", които имат за цел да сведат замърсяването от производствения процес до минимум.

„Карлсберг България“ и пивоварна „Пиринско“ следват зелената линия в своето производство и се доказват като екологично ориентиран фактор в своя домашен регион.

Управлението на новата пречиствателна станция е напълно автоматизирано, като се извършва чрез специален компютър. Водата ще преминава през различни автоматизирани съоръжения, които имат за цел да я пречистят. По този начин предприятието ще допринесе  за подобряването на околната среда в региона.

Пет милиона лева е инвестицията на "Пиринско" в Благоевград за изграждането на пречиствателната станция и е най-голямата инвестиция на „Карлсберг България“ в пивоварната за 2015 година.  



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)